godaddy web stats
Iraks försvarsminister Najah al-Shammari svensk medborgare - Gossipzine.se : Gossipzine.se

Iraks försvarsminister Najah al-Shammari svensk medborgare


Kategorier: Bloggskvaller
Iraks försvarsminister Najah al-Shammari svensk medborgare

Najah al-Shammari som utsågs till försvarsminister i Irak sommaren 2019 är svensk medborgare och folkbokförd i Vårby, en förort till Stockholm. I sitt svenska pass använder han dock familjenamnet Al-Adeli.

Najah al-Shammari kom till Sverige år 2009. Hans familj kom tre år senare och 2015 blev han svensk medborgare.

Han och hans familj ska ha tilldelats en lägenhet i en av Stockholms förorter och efter att ha haft blygsamma inkomster år 2013 och 2014 ska dessa helt ha upphört efter att han sjukskrivits bland annat på grund av minnesproblem.

Misstänks för flera brott

Familjen har flera gånger under 2013 ansökt om försörjningsstöd men ej fått det beviljat. Dock reste han under denna tid med delar av familjen till Irak minst två gånger och ska bl.a. under en resa till Irak 2014 ha betalt för en ögonlaserbehandling för ett av sina barn.

År 2015 misstänks han för försäkringsbedrägeri men förundersökningen läggs ner. Följande år åtalas han för ett grövre brott, men målet avskrivs dagen innan rättegången och han släpps ur häktet.

Och i juni 2019 utsågs alltså al-Shammari till Iraks försvarsminister. Hans parti Wataniya Coalition’s bloc förnekar i irakisk press att han har svenskt medborgarskap.

Inkommande söktermer:

  • iraks försvarsminister
  • Najah Al-Shammari

Lämna ett svar