godaddy web stats
Tishko Ahmed Shabaz dömd för mord på Wilma Andersson - Gossipzine.se : Gossipzine.se

Tishko Ahmed Shabaz dömd för mord på Wilma Andersson


Kategorier: Bloggskvaller
Tishko Ahmed Shabaz dömd för mord på Wilma Andersson

22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på för mord på försvunna Wilma Andersson. Enligt polisens teori mördades Wilma redan torsdagen 14/11 2019, samma dag som hon försvann.

En dryg vecka senare häktades Tishko Ahmed Shabaz misstänkt för mord utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar.

Tishko dömdes till livstids fängelse i tingsrätten men hovrätten sänkte straffet till 18 års fängelse.

GT har tagit del av delar av den bevisning som åklagaren lämnat in i samband med häktningsförhandlingen. Där framgår bland annat att pojkvännen förhördes över telefon i tre minuter den 17 november, två dagar innan han anhölls.

Sedan har han förhörts ytterligare två gånger. Förmiddagen den 19 november hölls ett 15 minuter långt förhör i Uddevalla polishus och samma kväll hölls ett längre förhör, drygt 40 minuter, i arresten. Polisen har gjort flera fynd under sökandet efter Wilma. Bland annat ett par brända skor, glasögon, kroppsdelar och en jacka, som liknar den Wilma ska ha burit vid försvinnandet. Enligt polisen är det inte säkert att alla fynden har någon koppling till Wilma, men man har tillräckliga bevis för att hon är död.

Tishko Ahmed Shabaz kom som barn till Sverige från Irak och fick svenskt medborgarskap 2014 och var Wilma Anderssons pojkvän.

Tishko har gått grundskola och gymnasium i Västsverige.

Efter studenten har han haft en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

Tishko misstänks ha mördat Wilma i sin lägenhet i Uddevalla och har placerats på rättspsyk i väntan på dom.

Inkommande söktermer:

  • tishko ahmed shabaz
  • wilma anderssons pojkvän

Lämna ett svar