godaddy web stats
Rakim Meyers (A$AP ROCKY) häktad för misshandel - Gossipzine.se : Gossipzine.se

Rakim Meyers (A$AP ROCKY) häktad för misshandel


Kategorier: Bloggskvaller
Rakim Meyers (A$AP ROCKY) häktad för misshandel

Rakim Meyers även känd som “A$AP Rocky” anhölls den andra juli 2019 misstänkt för misshandel. Händelsen finns fångad på film där man ser hur Rakim och ett antal andra personer kastar en kille, i marken och därefter riktar ett antal slag och sparkar mot honom. Den som blir utsatt för misshandeln är Jafari Mustafa, en man som säger sig vara född i Afghanistan år 2000, men bott i Iran mellan 2006 – 2014 då han kom till Sverige p.g.a. “hotbild”. Men Jafari har bland annat tatuerat in terrorsekten Hizbollahs fan-tatuering på sin hals.
Jafari Mustafa är själv sedan tidigare dömd för misshandel, snatteri och två fall av narkotikabrott. Misshandeln fortsätter med sparkar, slag och krossade glasflaskor även efter att mannen ligger på marken. Innan misshandeln börjar får en kvinna i sällskapet kvinnan i uppdrag av Rakim att filma attacken på Jafari, som sker ca 5 minuter efter att Jafari tidigare ställt en fråga till sällskapet.

Rakims sällskap filmar hur Jafari följer efter sällskapet och stäler frågor och spelar också in när han talar till kameran att “han inte vill ha något bråk, men polisen har dokumenterat att han redan i det klippet som han senare lagt ut på sin Instagramsida syns med en flaska som han gömmer i tröjans långärm. Flaskans botten sticker dock ut.

ASAP Rocky lägger på sitt Instagramkonto upp ett klipp där han visar att personen som misshandlats tidigare följt efter honom. Asap Rocky uppträder på festivalen Smash i Stockholm på kvällen den andra juli och anhålls sedan, misstänkt för grov misshandel.

Den 25/7 2019 väckte kammaråklagare Daniel Suneson vid City åklagarkammare åtal mot Rakim Meyers och de andra två som sitter misstänkta för misshandel av normalgraden. De åtalade sitter häktade i väntan på rättegången. Stockholms tingsrätt har ännu inte beslutat när rättegången startar. Åklagaren har föreslagit att tre dagar ska avsättas för förhandling.

Artistens planerade spelningar i Norge och Polen ställdes in och den 5 juli häktades Rakim och misstankegraden skrivs ner från grov misshandel till misshandel. ”Det finns risk för att han på fri fot avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff”, skriver tingsrätten i beslutet.

ASAP Rockys advokat Henrik Olsson Lilja överklagar häktning till hovrätten och får avslag, varpå han överklagar till Högsta domstolen och får avslag igen.

Artistens samtliga spelningar i juli ställs in. Artisten byter den 13 juli försvarsadvokat till Slobodan Jovicic. Den 19 juli begär åklagaren förlängd åtalstid fram till torsdagen den 25 juli.

Fallet har blivit mycket uppmärksammat i media och debatten har handlat om allt från behandlingen av svarta till det svenska rättssystemet och händelsen har också legat till grund för olika memes och serier.


Rakim Meyers livvakt gjorde även en anmälan om ofredande, misshandel och försök till misshandel mot Jafari då Jafari efter att ha blivit knuffat och upplyft från marken i ett strupgrepp svingat sina hörlurar mot livvakten och följt efter sällskapet för att fråga efter sin kompis och för att få ett namn om han ville göra en polisanmälan för strypgreppet och de trasiga hörlurarna. Men förundersökningen angående denna anmälan lades ner efter ett par dagar då åklagaren har kommit till slutsatsen att denna gärning omfattas av nödvärn. Händelseförloppet bekräftas även av inspelningar från övervakningskameror i restaurangen Max.

Vid rättegången spelades bl.a. ett flertal inspelningar som gjorts av händelsen upp och även Jafaris 20-åriga vän som varit närvarande vid händelserna och som är medborgare i Afghanistan är kallat som vittne. Vännen kommer direkt från häktet då han den 20 juli häktats för att beväpnad med kniv ha stulit kläder på naturkompaniet och North face på kungsgatan i Stockholm. 20-åringen har i förhör erkänt att han stal jackorna för att sälja dem och kunna köpa narkotika. 20-åringen blev också dömd den 11 juli till 21 dagars fängelse för att ha stulit ett par solglasögon.

I september 2018 dömdes 20-åringen till tre månaders fängelse för flera fall av stöld. Åklagaren yrkade även på utvisning till Afghanistan. Så blev det inte trots att tingsrätten skrev i domen “Han synes försörja sig på brott. Det föreligger en uppenbar risk för att han kommer göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i landet“.

Rakim Mayers och hans två livvakter dömdes i augusti 2019 till villkorlig dom utan samhällstjänst De får alla tre villkorlig dom utan samhällstjänst och ska dessutom betala skadestånd till den 19-årige Jafari samt stå för dennes rättegångskostnader. De ska också betala 800 kronor var till brottsofferfonden. Jafari hade begärt 139 700 kronor i skadestånd men tingsrättens dom blev att de tre dömda ska de tre dömda ska betala 12 500 kronor i skadestånd.


Lämna ett svar