godaddy web stats
Simon Kachoa döms till fängelse för bedrägeri - Gossipzine.se : Gossipzine.se

Simon Kachoa döms till fängelse för bedrägeri


Kategorier: Svenska kändisar
Simon Kachoa döms till fängelse för bedrägeri

Simon Kachoa, känd från tv-programmet biggest looser döms till fängelse i åtta år för bland annat bedrägeri och grovt bokföringsbrott.  Han ska även, tillsammans med andra åtalade, betala närmare sex miljoner kronor i skadestånd till de drabbade.

I november 2018 greps Simon Kachoa på ett hotell efter att ha varit på flykt. Misstanken var då elva fall av grova bedrägerier.  I april 2019 väcktes åtal i Västmanlands tingsrätt. I stämningsansökan åtalades Kachoa för att ha lurat till sig ca 14 miljoner kronor från 40 privatpersoner samt ett antal kreditinstitut. Brottsligheten ska ha pågått under två års tid. I domen döms han för ett 15-tal grova bedrägerier samt ytterligare 20 bedrägerier samt grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. 

Simon Kachoa vann biggest looser 2013 och deltog i tv-programmet Lets Dance 2014.

Tio personer åtalades tillsammans med Kachoa för inblandning i olika typer av bedrägerier. Av dem är det endst en som frias helt från misstankarna. De åtalade ska tillsammans betala sammanlagt över 5 900 000 kronor i skadestånd till målsägandena – som består av både privatpersoner och företag. 


Lämna ett svar